KEnnIs Update Event – Den Bosch, 31 augustus 2016

Het programma van het KENNIS UPDATE EVENT op 31 augustus 2016, georganiseerd door Stuurgroep KEI-ip is bekend!

De locatie is het hoofdkantoor van RICOH, Magistratenlaan 2 , Den Bosch
Eigen vervoer: navigatie instellen op 5223 MD ‘s-Hertogenbosch
Openbaar vervoer: RICOH ligt op loopafstand van NS-station ‘s-Hertogenbosch. U neemt de achteruitgang – dan linksaf – na 750 m. ‘bestemming bereikt’.

Thema: “Een leven lang leren door certificeren”

Programma
12.45   Inloop

13.00   Opening door Margriet van Eck Poppe, voorzitter Stichting KEI-IP

13.15   Keynote door Peter Noordhoek: ‘De toekomst van de informatieprofessional’
Peter Noordhoek is deskundige op het gebied van persoonscertificering en kwaliteitszorg voor branches en beroepsorganisaties. Verder is hij o.a. auteur van het boek ‘Branchebrede kwaliteit. Beweging brengen in het kwaliteitsbeeld van branches, sectoren en beroepsverenigingen’ (2011). Een groot deel van zijn tijd houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van kwaliteits- en toezichttrajecten op sectorniveau. Via trajecten voor o.a. gemeenten, archieven en bibliotheken en als redacteur voor InGovernment is hij ook in aanraking gekomen met de wereld van informatiespecialisten en documentbeheerders. Daarnaast is hij mede-initiator van De Nederlandse Associatie (DNA), een vereniging van verenigingen, en is daarvoor o.a. voorzitter van de taskforce Internationaal. Hij is kennispartner INK / EFQM en voor het Nederlands Netwerk Kwaliteitsfunctionarissen (NNK) is hij o.a. lid van de examencommissie persoonscertificering op basis van de norm van de European Organisation for Quality (EOQ). Voor deze gelegenheid zal hij vooral in gaan op de noodzaak om in veranderende omstandigheden vakinhoudelijk bij te blijven en eveneens te werken aan niet-vakinhoudelijke competenties, zoals marketing, klantgerichtheid etc.

13.45    Film “Drie voorzitters over kennis & imago

Zaal 1: 14.00-16.00 uur Masterclasses (elke 35 min. wisselmoment)
14.00-14.35 Masterclass 1: De mogelijke kansen van Big Data voor de toekomstgerichte informatieprofessional (VHIC Faculty).
Er is al ontzettend veel mogelijk met big data, maar wat de impact zal zijn op de overheid, de samenleving en op ons vakgebied is nog moeilijk te voorspellen. Wat is big data en hoe gaat big data het vakgebied van informatiebeheer veranderen? Deze masterclass laat zien welke mogelijke kansen big data biedt voor jou als toekomstgerichte informatieprofessional.
14.40-15.15 Masterclass 2: Je schijf te lijf – hoe u informatie op uw netwerkschijven weer onder controle krijgt (VHIC Faculty).
Chaos dreigt wanneer we digitale documenten onvoldoende beheren en de bestanden ongecontroleerd laten groeien. Komt het in uw organisatie ook voor dat de mailboxen alsmaar vollopen en dat afdelings- en persoonlijke schijven steeds uitgebreid moeten worden? In deze masterclass laten we u zien hoe u de informatie op uw netwerkschijven onder controle krijgt met behulp van de RecordsManagementTool.
15.20-15.55 Masterclass 3: Informatiemanagement (trainer: Patrick Pieterse, DIOR Academy).
In informatie-intensieve organisaties speelt een effectieve en efficiënte informatiehuishouding de hoofdrol. Een goed ingerichte informatiehuishouding is vaak zowel de grondstof als het product, het smeermiddel waarop de organisatie draait. Hoe effectiever de processen binnen de informatiehuishouding zijn ingericht, des te slagvaardiger een organisatie kan handelen. In deze masterclass wordt ingegaan op de transitie van documentmanagement naar informatiemanagement.

Zaal 2: 14.00-16.00 uur Masterclasses (elke 35 min. wisselmoment)
14.00-14.35 Masterclass 4: Informatiebeveiliging voor niet ICT-ers (trainers: Denny Schouten en Romana Goedendorp, DIOR Academy).
Informatiebeveiliging is een ICT-dingetje? Is dat wel zo? In onze workshop gaan wij de uitdaging aan om aan te tonen dat dit inderdaad niet zo is. Mensen, processen en techniek: Bewustwording is waar het om gaat. Informatiebeveiliging is van de hele organisatie, iedere medewerker heeft ermee te maken. Maar hoe krijgt u dat tussen de oren binnen uw organisatie? In onze interactieve workshop prikkelen wij u om zelf met dit onderwerp aan de slag te gaan en informatiebeveiliging op een integrale manier op de kaart te zetten.
14.40-15.15 Masterclass 5: ‘Van Informatiespecialist naar Informatieprofessional’ (of Hoe word je een Informatieheld!) door Eric Kokke, marketing manager van GO opleidingen.
Deze masterclass gaat over de noodzaak voor informatieprofessionals  om ook aan niet vakinhoudelijke competenties te werken, zoals bijv marketing, klantgerichtheid etc.
15.20-15.55 Masterclass 6: Datavisualisatie.
Docent Jan-Jaap Heine van de opleiding voor Media, Informatie en Communicatie (MIC) van de Hogeschool van Amsterdam geeft antwoord op deze vragen:
• Wat is het belang van datavisualisatie (in organisaties)? Waarom wordt het belang van datavisualisaties steeds groter?
• Hoe kunnen gegevens zodanig worden gevisualiseerd, dat er toegevoegde waarde ontstaat?
• Hoe kunnen complexe, cijfermatige gegevens worden omgevormd tot betekenisvolle en begrijpelijke informatie?

16.15   Vragenronde aan KEI-bestuur over de certificeringsregeling en het register KEI
16.30   Informele afronding / Netwerkborrel
17.30   Afsluiting

Inschrijving via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/L6T9LC5
Uw inschrijving is definitief na overmaking van € 65,00 op bankrekening NL35 ABNA 0468 8944 38 t.n.v. Stichting Informatie in bedrijf te Alkmaar. Studenten betalen slechts € 20,00.
N.B.: Early bird-korting van € 10,- tot 8 juli a.s., u betaalt dan slechts € 55,00!
Diegenen die zich al eerder hebben ingeschreven hoeven dat niet opnieuw te doen.

Kom uw kennis updaten en maak kennis met de KEI-ip certificering!

Tot ziens in Den Bosch op 31 augustus.
[/av_textblock]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *