amersfoortse kei
De Kei Amersfoort Serc.
blokker
Amersfoortse Kei VVV Amersfoort.
Omdat het eigenlijk allemaal een grote grap was van de jonkheer, werd de stad er vervolgens om uitgelachen en bespot. Uit gĂȘne begroeven de keitrekkers de Amersfoortse Kei op de Varkensmarkt en ze groeven hem pas in 1903 weer op.
uitvaartverzorging
7 juni 1661 De Amersfoorters verslepen hun Kei.
De Amersfoortse Kei weegt ruim zevenduizend kilo, heeft een hoogte van twee meter en een omtrek van ruim vijf meter. De Amersfoortse Kei Foto: CC/Michielverbeek. Al in de zestiende eeuw wordt melding gemaakt van een grote kei langs de weg van Amersfoort naar Utrecht.
goedkoop vakantiehuis
Geschiedenis van Keistad Amersfoort Keientrekkers 033 Keistad Belastingadviseurs.
Aanvankelijk hoorde hier de ontvangst bij van een gastland, dat zelf een kei moest meebrengen. De cadeaustenen werden opgesteld naast de Amersfoortse Kei aan de Stadsring. Hoge kosten van de ontvangsten hebben aan deze grappige gewoonte in 1980 een eind gemaakt.
bouwkundige keuring utrecht
Cookies op de Volkskrant.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op volkskrant.nl die aansluiten op uw interesses.
slotenmaker den haag
Amersfoortse Kei Wikipedia.
De Amersfoortse Kei weegt 7157 kg, heeft een hoogte van 2 meter en een omtrek van 525, meter. Volgens een volksverhaal werd er een meiboom geplant op de plek waar de Amersfoortse Kei begraven was op de Varkensmarkt 4. Zie ook bewerken.
daklekkage utrecht

Contacteer ons

Op zoek naar amersfoortse kei?