Waar staat KEI voor?

KEI staat voor Kennis en Imago van de informatieprofessional. Hoe bewijst deze professional in werksituaties dat zijn kennis en competenties aan objectief vastgestelde vaktechnische eisen voldoen? Hoe bepaalt deze professional of hij nog ‘on track’ is met bijscholing ten opzichte van andere vakgenoten? Hoe krijgt deze professional de welverdiende credits voor zijn werk? Het zijn exact deze zaken waarop het KEI certificaat het antwoord is.

Een door KEI gecertificeerde informatiespecialist wil straks iederéén in z’n team!

Doelstelling

KEI heeft als doelstelling het waarborgen van de vakkennis en de persoonlijke ontwikkeling van de beroepsgroep van informatieprofessionals. Hierdoor zal het informatievakgebied zich duidelijker kunnen profileren.

De Stichting KEI is voortgekomen uit de beroepsvereniging voor informatieprofessionals KNVI en werkt samen met andere verenigingen uit de beroepssector zoals het NVBA, ABD-BVD en met kwaliteitsinstituten als CILIP en Hobéon SKO. Het bestuur wordt geadviseerd door het College van Deskundigen, van wie de namen en functies onderaan deze pagina staan.