amersfoort kei
7 juni 1661 De Amersfoorters verslepen hun Kei.
De Amersfoortse Kei weegt ruim zevenduizend kilo, heeft een hoogte van twee meter en een omtrek van ruim vijf meter. De Amersfoortse Kei Foto: CC/Michielverbeek. Al in de zestiende eeuw wordt melding gemaakt van een grote kei langs de weg van Amersfoort naar Utrecht.
wasmachine en droger
Geschiedenis van Keistad Amersfoort Keientrekkers 033 Keistad Belastingadviseurs.
Deze kei was in de laatste ijstijd door het schuivende ijs opgestuwd en lag sindsdien op de Utrechtse Heuvelrug. De precieze plaats is niet zeker, maar waarschijnlijk lag de steen bij Soesterberg, ongeveer zes kilometer van het centrum van Amersfoort.
uitvaartverzorging
Amersfoortse Kei VVV Amersfoort.
Toen de stad eenmaal over de schaamte heen was, werd de kei tentoongesteld als hun symbool van trots. Amersfoort veelzijdige historische stad in het midden van Nederland. Amersfoort ligt precies in het midden van het land en is misschien wel de meest veelzijdige stad van Nederland.
goedkoop vakantiehuis
De Amersfoortse Kei Nederland Monumentenland.
De Amersfoortse Kei is een grote zwerfsteen in Amersfoort, waaraan de stad de bijnaam Keistad en haar inwoners de geuzennaam Keientrekkers danken. Jonkheer Everard Meyster sloot, volgens het volksverhaal een weddenschap met een aantal vrienden dat hij de Amersfoorters zo gek zou krijgen dat ze de zwerfkei vanaf de Waelberch bij de Stompert bij Soesterberg naar de stad zouden trekken.
zitzak Fatboy
Keistadfeesten Amersfoort.
Toen Amersfoort haar 700 jarig bestaan vierde in 1959, werd dit gekoppeld aan het bestaan van de Kei en het verhaal van de weddenschap. De jaren daarna volgde er sindsdien een feest in historische kledij, georganiseerd door een aantal Amersfoortse burgers, Poorters.
slotenmaker den haag
De Amersfoortse Kei en andere stukken.
In Amersfoort sinds: 1981. Op 12 september 1981 werd deze kei gelegd ter afsluiting van de keistadfeesten welke in het teken stonden van Amersfoort" zoekt Amersfoort. Deze kei, geschonken door de Hilversumse bevolking symboliseert de verbondenheid tussen de amersfoortse stadswijken, waarbij in 1981 het Soesterkwartier centraal stond.
daklekkage utrecht
Amersfoortse Kei Wikipedia.
de Amersfoortse Kei in de sneeuw. De Amersfoortse Kei is een grote zwerfsteen in Amersfoort, waaraan de stad de bijnaam Keistad en haar inwoners de geuzennaam Keientrekkers danken. In 1544 werd al een grooten" keeselsteen" bij de Waelberch 1 aan de weg van Amersfoort naar Utrecht vermeld.

Contacteer ons

Meer resultaten voor amersfoort kei